martes, 8 de mayo de 2012

Crònica de la vaga d'estudiants del passat 3 de maig al Maresme

Una cinquantena d'estudiants van assistir el passat 3 maig a la manifestació de la vaga a Mataró, baixant des de l'Ajuntament, passant per davant la seu de CiU i acabant a l'estació.
La convocatòria de vaga i manifestació tingué lloc davant l'aplicació de les noves mesures educatives per part de l'estat espanyol que han fet pales el seu caràcter més dretà, neoliberal, antisocial, insolidari i totalment injust amb la classe treballadora i estudiantil des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem manifestar i exigim el següent:

1.Que els governs autonòmics no apliquin l'augment de taxes a les carreres universitàries,que pot arribar a ser d'un 66%, ja que suposa una trava més per accedir al coneixement i una brutal discriminació dels estudiants amb menys capacitat econòmica

2.A secundària que la ràtio d'estudiants per aula deixi de créixer tot hipotecant la qualitat de l'ensenyament i la participació de les estudiants en un model cada vegada més rígid i sotmès a les exigències del mercat.

3.Que es faça, d'una vegada per totes, una vertadera política de beques per a l'ensenyament que faciliten l'accés a la universitat de tothom.
Estem satifets de veure com la coordinació estudiantil al Maresme, inciada amb la vaga del 17 de novembre d'aquest curs, s'ha enfortit, i s'ha pogut dur a terme a la comarca dues vagues estudiantils més i una vaga general amb la participació dels estudiants amb èxit, durant aquest curs.
Donat al constant atac als nostres drets, a l'escalada repressiva i a les retallades constants en educació, reiterem en la nostra voluntat de seguir mobilitzant-nos i coordinar als estudiants de la comarca per a seguit en peu de guerra.
 Ens alegrem per la posada en llibertat sense fiança d'en Dani, l'Isma i en Javi, en presó preventiva des de la passada vaga general del 29M. Però encara ens en falta una: la Laura, secretaria d'organització de la CGT a Barcelona, també en presó preventiva en motiu de la seva participació a la vaga.
Solidaritat amb les detingudes, encausades i empresonades el 29M! 







Tot per la pública, dignitat i lluita!

No hay comentarios:

Publicar un comentario