jueves, 24 de mayo de 2012

22M Vaga d'ensenyament al Maresme

El passat dimarts 22 de maig va tenir lloc una massiva vaga d'ensenyament, milers de persones s'han manifestat  per les ciutats d'arreu dels Països Catalans responent la crida unitària dels sindicats per intensificar la defensa de l'ensenyament públic.
Per primera vegada, professors, pares, treballadors i estudiants de tots els centres d'ensenyament públic dels Països Catalans -d'infantil, primària, secundària i universitat- han fet vaga i han sortit massivament al carrer per la qualitat de l'educació pública i en contra de les retallades.

A Mataró, diversos col·lectius d'estudiants del Maresme van convocar una manifestació unitària, que aplega unes 200 persones. Sortint de l'ajuntament, els estudiants marxaren fins la seu de CDC de la ciutat on tingué lloc la crema d'una falla d'Artur Mas i s'encartellaren els vidres de l'edifici, "assenyalant els culpables de la nostra misèria".

Tot seguit, la manifestació confluí amb una concentració de professors davant l'edifici de serveis territorials, dirigint-se a l'escola Santa Ana, on els alumnes sortiren de classe esperonats per l'alarma d'incendis. Finalment, la manifestació continuà fins la estació tallant la N-II i allà es donà per finalitzada.


Des del SEPC Jaume Almera valorem positivament l'escalada de combativitat i organització del moviment estudiantil a la comarca. La vaga de dimarts passat, serà segurament l'última vaga d'aquest curs, malgrat tot, les polítiques de privatització imposades pels governs autonòmic i estatal segueixen el seu curs. Per tant, ens reafirmem en la nostra aposta per continuar mantenint les mobilitzacions i la resposta a l'augment de taxes, retallades i atacs als nostres drets en general.








No hay comentarios:

Publicar un comentario